top of page

Dvajset žensk iz vseh desetih kantonov v Federaciji je uspešno zaključilo tri tridnevne module usposabljanja za trenerje s področja pravic žensk, ki so bili organizirani v okviru projekta "Za našo boljšo prihodnost - zaščita in promocija pravic otrok in žensk v Bosni in Hercegovini", ki ga financira Evropska unija, izvajajo pa Zavod Krog iz Ljubljane, Udruženje Medica iz Zenice in CEI Nahla iz Sarajeva.


Usposabljanje so udeleženke ocenile z najvišjo oceno. Poudarile so pomen in vrednost pridobljenega znanja ter izmenjave praktičnih izkušenj med udeleženkami. Udeleženke so izrazile motivacijo za nadaljnje delo in učenje ter prenos pridobljenega znanja drugim ženskam v njihovih lokalnih skupnostih. V nadaljevanju projekta bodo tako usposobljene ženske v parih v svojih kantonih izvedle po pet delavnic o pravicah žensk in nasilju po spolu za skupno sto žensk.

Kot je v v zaključku usposabljanja poudarila ena od udeleženk: "Če bi imele taka izobraževanja že prej in če bi vedele, katere so naše pravice, bi morda lahko rešile marsikatero življenje!"


Z opolnomočenjem, znanjem in izkušnjami delamo in prispevamo k naši boljši prihodnosti.


Foto: Nina Petek






bottom of page