Search
  • Zavod Krog

Predstavitev razvojnih projektov v Jordaniji in Libanonu

Updated: Jan 25, 2020

Vabljeni na predstavitev projektov, ki jih Zavod Krog izvaja v Jordaniji in Libanonu, ki bo potekalo v soboto, 15. 6. 2019 med 9. in 15. uro na stojnici Zavoda Krog na osrednji ljubljanski tržnici.V okviru predstavitve projektov bodo razstavljeni izdelki in potekala bo tudi degustacija jordanskih in libanonskih lokalnih prigrizkov ter sladic. Razvojna projekta v Jordaniji in Libanonu podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve.


Zavod Krog trenutno v Jordaniji v okviru projekta »Z opolnomočenjem mater in otrok do boljše prihodnosti sirskih družin v Jordaniji« izvaja 9-mesečna izobraževanja za sirske in revnejše jordanske otroke, hkrati pa za njihove matere in ženske iz lokalne skupnosti izvaja poklicna usposabljanja. 40 žensk se je udeležilo tečaja šivanja in malega podjetništva, drugih 20 žensk pa usposabljanja s področja kuhanja.


V Libanonu medtem Zavod Krog izvaja 6-mesečna usposabljanja s področja različnih poklicev, kot so predšolska vzgoja, frizerstvo ali kozmetika. Poleg tega Zavod Krog v begunskem taborišču Ein El Helwah izvaja tudi različne aktivnosti psihosocialne, delavnice o reproduktivnem zdravju in nudi ginekološko pomoč.


Vabljeni!Projekt financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije v okviru mednarodne razvojnega sodelovanja. Mnenje in vsebina projekta ne predstavljata uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.

12 views0 comments
Zavod Krog

Ul. Hermana Potočnika 17,

1000 Ljubljana, Slovenija

(naslov za pošto)

OE Velenje

Koželjska ulica 6,

3320 Velenje, Slovenija

(naslov za pošto)

 

Davčna št.: 50084194

Matična št.: 3440958000

TRR: SI56 6100 0000 4050 776

(Delavska hranilnica d.d.)

info@zavod.krog.si

#zavodkrog

Spremljajte nas na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Linkedinu.