top of page

V okviru usposabljanja o enakosti spolov, ki ga je Zavod Krog izvedel v okviru projekta »Za njeno boljšo prihodnost - mladi za enakost spolov in enake možnosti«, so mladi udeleženci med ostalim ustvarili tudi strip.


Teme usposabljanja so bile enakost spolov, spolni stereotipi, nasilje na podlagi spola, pravice žensk in deklet, boj za enakost spolov skozi zgodovino, ženske v medijih in kulturi, znanosti.


Projekt, ki ga financira Evropska unija, preko programa Erasmus+, je opolnomočil skupine mladih iz Slovenije, Libanona, Turčije in Egipta ter jih opremil z metodami in orodji ozaveščanja, izobraževanja in zagovorništva pravic žensk in deklet ter enakosti spolov ter z znanjem na področju preprečevanja nasilja po spolu.


Tako v Sloveniji kot v sodelujočih državah, se je nasilje po spolu v senci pandemije Covid-19 še okrepilo. Stereotipno razmišljanje o družbenih vlogah žensk in moških ter diskriminacija žensk in deklet na številnih področjih se v vseh državah prenašajo iz roda v rod. Ključni člen v prekinitvi prenašanja teh vzorcev so mladi – medtem ko so otroci prešibki, da bi se lahko uprli in izrazili svoje mnenje, starejši pa že imajo vkoreninjene načine razmišljanja in obnašanja, so mladi še v procesu oblikovanja svoje identitete in vrednost, zato jih je nujno vključiti v procese in pobude, katerih cilj je boj proti nasilju in diskriminaciji deklic, deklet in žensk.
A common story about nothing - final- strip
.pdf
Download PDF • 4.16MB

Comments


bottom of page