Search
  • Zavod Krog

Egiptovski otroci pripravili dogodek o otrokovih pravicah

Updated: Jan 25, 2020

Zavod Krog je v okviru projekta »Izobraževanje in ozaveščanje o otrokovih pravicah v Egiptu«, sofinanciranega s strani Ministrstva RS za zunanje zadeve, v tamkajšnji Aleksandriji izvedel kulturno promocijski dogodek o otrokovih pravicah.Dogodek so osnovali in pripravili otroci ene od šol v Aleksandriji, dogodka pa so se udeležili starši otrok, predstavniki lokalnih izobraževalnih oblasti, predstavniki slovenskega veleposlaništva v Kairu, med njimi pooblaščena ministrica ga. Andreja Naraks, in predstavniki slovensko- egiptovskega kluba Snežinka.

Dogodek je bil zaključna prireditev po koncu serije delavnic o otrokovih pravicah, ki so jih učitelji izvajali s pomočjo priročnika »Naše pravice«, izdanega s strani Ministrstva za zunanje zadeve. Priročnik je za učitelje didaktični pripomoček, ki pomembno vpliva na spodbujanje učencev k učenju o njihovih pravicah. Na dogodku so otroci preko risb, glasbe in gledališča odraslim predstavili otrokove pravice in pomen spoštovanja le-teh.

Zavod Krog je v Aleksandriji najprej s treningom trenerjev na področju otrokovih pravic usposobil učitelje za izvajanje delavnice s področja otrokovih pravic za odrasle – starše, učitelje ali pedagoge, ter otroke. Projekt se izvaja v Kairu, Tanti in Aleksandriji kjer se bo izvedlo izobraževanja o otrokovih pravicah za več kot 850 otrok. Ta se bodo zaključila s štirimi promocijskimi dogodki o otrokovih pravicah, ki jih bodo zasnovali in izvedli sami otroci ob pomoči pedagogov. Projekt se zaključi 30.9.2020 in obenem prispeva k uresničevanju 4. cilja trajnostnega razvoja Agende 2030 (SDG) na področju varstva in promocije otrokovih pravic.


V Egiptu so kljub celoviti zakonodaji o pravicah otrok te v praksi redno kršene na vseh področjih. Med razlogi so težke življenjske razmere družin, neizobraženost in neozaveščenost staršev in učiteljev o pravicah, potrebah in potencialih otrok.Projekt financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije v okviru mednarodne razvojnega sodelovanja. Mnenje in vsebina projekta ne predstavljata uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.


Katja Kumar Zavod Krog

13 views0 comments
Zavod Krog

Ul. Hermana Potočnika 17,

1000 Ljubljana, Slovenija

(naslov za pošto)

OE Velenje

Koželjska ulica 6,

3320 Velenje, Slovenija

(naslov za pošto)

 

Davčna št.: 50084194

Matična št.: 3440958000

TRR: SI56 6100 0000 4050 776

(Delavska hranilnica d.d.)

info@zavod.krog.si

#zavodkrog

Spremljajte nas na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Linkedinu.