Search
  • Zavod Krog

Egiptovski otroci pripravili dogodek o otrokovih pravicah

Updated: Jan 25

Zavod Krog je v okviru projekta »Izobraževanje in ozaveščanje o otrokovih pravicah v Egiptu«, sofinanciranega s strani Ministrstva RS za zunanje zadeve, v tamkajšnji Aleksandriji izvedel kulturno promocijski dogodek o otrokovih pravicah.Dogodek so osnovali in pripravili otroci ene od šol v Aleksandriji, dogodka pa so se udeležili starši otrok, predstavniki lokalnih izobraževalnih oblasti, predstavniki slovenskega veleposlaništva v Kairu, med njimi pooblaščena ministrica ga. Andreja Naraks, in predstavniki slovensko- egiptovskega kluba Snežinka.

Dogodek je bil zaključna prireditev po koncu serije delavnic o otrokovih pravicah, ki so jih učitelji izvajali s pomočjo priročnika »Naše pravice«, izdanega s strani Ministrstva za zunanje zadeve. Priročnik je za učitelje didaktični pripomoček, ki pomembno vpliva na spodbujanje učencev k učenju o njihovih pravicah. Na dogodku so otroci preko risb, glasbe in gledališča odraslim predstavili otrokove pravice in pomen spoštovanja le-teh.

Zavod Krog je v Aleksandriji najprej s treningom trenerjev na področju otrokovih pravic usposobil učitelje za izvajanje delavnice s področja otrokovih pravic za odrasle – starše, učitelje ali pedagoge, ter otroke. Projekt se izvaja v Kairu, Tanti in Aleksandriji kjer se bo izvedlo izobraževanja o otrokovih pravicah za več kot 850 otrok. Ta se bodo zaključila s štirimi promocijskimi dogodki o otrokovih pravicah, ki jih bodo zasnovali in izvedli sami otroci ob pomoči pedagogov. Projekt se zaključi 30.9.2020 in obenem prispeva k uresničevanju 4. cilja trajnostnega razvoja Agende 2030 (SDG) na področju varstva in promocije otrokovih pravic.


V Egiptu so kljub celoviti zakonodaji o pravicah otrok te v praksi redno kršene na vseh področjih. Med razlogi so težke življenjske razmere družin, neizobraženost in neozaveščenost staršev in učiteljev o pravicah, potrebah in potencialih otrok.Projekt financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije v okviru mednarodne razvojnega sodelovanja. Mnenje in vsebina projekta ne predstavljata uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.


Katja Kumar Zavod Krog

0 views
Zavod Krog

Ul. Hermana Potočnika 17,

1000 Ljubljana, Slovenija

(naslov za pošto)

OE Velenje

Koželjska ulica 6,

3320 Velenje, Slovenija

(naslov za pošto)

 

Davčna št.: 50084194

Matična št.: 3440958000

TRR: SI56 6100 0000 4050 776

(Delavska hranilnica d.d.)

info@zavod.krog.si

#zavodkrog

Spremljajte nas na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Linkedinu.