top of page

Od 5. do 9. septembra 2023 je v Azerbajdžanu potekala mladinska izmenjava Erasmus+ »The Art of Wellbeing«, na kateri je sodelovalo 24 mladih udeležencev iz Azerbajdžana, Italije, Grčije in Slovenije.


Osnovni cilj projekta je bil omogočiti mladim, da s pomočjo različnih tehnik likovne terapije spoznajo svoje duševno zdravje, prepoznajo skupne izzive in poiščejo rešitve.


Med mladinsko izmenjavo Erasmus+ različne seje, vključno z "Team Building Games", "Mindfulness and Dance Therapy", "Avatar Tree of Life", "Liturgy", "Treasure Hunt", "Addressing Bullying - Exploring Types through Theatre" in druge dejavnosti so bile organizirane na prostem.


Udeleženci so se odpravili tudi na pohod do slapov Laza v regiji Gusar v Azerbajdžanu. Po pohodu so izvedli risarsko delavnico »Sanjajmo skupaj« z domačimi otroki vasi Laze, kjer so z lokalnimi otroki v parih risali svoje sanje in si nato izmenjali risbe.


Medkulturne noči, ki so udeležencem omogočile izmenjavo vrednot in spoznavanje kultur drug drugega, so programu dodale edinstveno in bogato perspektivo.


Zadnji dan projekta je potekalo informativno srečanje o Erasmus+ in ciljih trajnostnega razvoja, kjer so udeleženci izmenjali lastne pobude in ideje ter delali na tekočem razširjanju projekta.


Na koncu so udeleženci imeli evalvacijsko sejo, kjer so s skupino delili svoje povratne informacije in čustva. Vsi člani skupine so ustvarili svoje mini spominske knjige in si v opomin pisali lepe besede.


Projekt kot celota je bil s svojimi sejami, predanostjo udeležencev in harmonijo, ki jo je ustvarila skupnost kot celota, tako privlačna.

 

Amina, udeleženka izmenjave


Commentaires


bottom of page