top of page

V okviru projekta »Izobraževanje in ekonomsko opolnomočenje ranljivih skupin žensk in deklic v Črni gori - EKOS«, ki ga financira Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije, izvaja pa ga Zavod KROG iz Slovenije v partnerstvu z NVO IKRE Rožaje in NVO IMPULS iz Črne gore, je bilo organizirano prvo srečanje mreže EKOS v Rožajah.


Srečanja se je udeležilo 10 nevladnih organizacij in združenj, ki se ukvarjajo s problematiko ranljivih skupin iz Nikšića, Berana, Bijelega Polja, Plava in Rožaja. Članice mreže EKOS so: NVO "IKRE", NVO "Srce" in NVO "Mrav" iz Rožaja, NVO "Impuls" iz Nikšića, SOS iz Plava, Ženska organizacija Feniks, Neformalna skupina za podporo romske populacije in NVO " Črna gora Iskra« iz Berana, Občinsko združenje za multiplo sklerozo BP in Društvo za pomoč invalidom iz Bijelega Polja.

Namen srečanja je vzpostavitev mreže in dogovor o aktivnostih v naslednjih 28 mesecih, da bi z združenimi močmi in akcijami izboljšali položaj žensk iz ranljivejših skupin. Cilj delovanja mreže je preprečevanje nasilja in opolnomočenje žensk/deklet na področju enakosti spolov, vključevanje tematike v lokalne strateške načrte in strategije ter krepitev ozaveščenosti širše javnosti na področju enakosti spolov, preprečevanja nasilja in spodbujanje ekonomske neodvisnosti žensk.


Na srečanju sta bila predstavljena projekt in akcijski načrt mreže za leto 2023 ter dogovorjeno sodelovanje vseh članic mreže. Podpisan je bil Memorandum o sodelovanju, ki predstavlja okvir, v katerem bo mreža delovala.


Vsi člani mreže EKOS so izrazili predanost uresničevanju ciljev projekta in veliko zadovoljstvo, da obstaja takšna priložnost za sodelovanje.Comments


bottom of page